torstai 19. helmikuuta 2009

Oliivipuu

Taas tänä vuonna yritän saada oliivipuun menestymään... tai no kasvoi se minulla koko viime kesänkin, mutta syksyn lopulla kuivui pystyyn kastelusta huolimatta ja lensi roskiin. Tämä uusi on ollut mulla pari viikkoa, katsotaan päästäänkö edes kesään asti. Miten hoidat oliiviasi??


19 kommenttia:

 1. Mulla on kaksi oliivipuuta viime kesältä ja ovat kyllä aika hirveän näköisiä. Toinen lähes kuivunut, lukuunottamatta kolmea vihreää lehteä ja toisessa vähän enemmän vihreää. Eli hoitoon en osaa antaa neuvoja, mutta luenkin innolla jos joku niitä antaa.
  .....:) Jaana

  VastaaPoista
 2. Voi, minä olen kaikkea muuta kuin viherpeukalo! Saan kakki sisäkasvit kuihtumaan tai nuutumaan muuten vain. Viehkeältä näyttää tuo oliivipuusi! Ja aivan ihania kirjoja siinä vierellä.....
  Onnea puun hengissäpitoon:)
  Ja mukavaa viikonloppua, joka jo kolkuttelee kynnyksellä.....

  VastaaPoista
 3. :) Juupajuu, ei siis kakki vaan KAIKKI.....

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun jätit viestiä blogiini. Olen samaa mieltä, ettei raha tee ihmistä onnelliseksi, toki helpottaahan se arkea, mutta todellinen onni lymyää kyllä aivan muualla!!!

  VastaaPoista
 5. Ihana oliivipuu! En oo minäkään mikään multasormi mitä viherkasveihin tulee. Ulkona puutarhassa saan kaiken kyllä kasvamaan, mutten kyllä sisällä. Tosi kauniita nuo sun vanhat kirjat. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Miullakin oli oliivipuu mutta asetin sen suuressa viisaudessani ikkunalaudalle jonka alla on lämpöpatteri;vetoa+paahdetta niin roskiin päätyi.Mutta oli kyllä toisella paikalla pitkälle syksyyn ihan hengissä ja isäni ihmetteli miten siinä on vielä lehdet,oli sitä mieltä että oliivi tiputtaisi ne talveksi.En ikinä tullut tarkistaneeksi tuota seikkaa ja isäkään ei erota jyviä siemenistä mutta nyprää bonsaipuita innoissaan joten en osaa sanoa kuinka akkuranttia tuo hänenkään tietämyksensä on..

  VastaaPoista
 7. Mistähän minä itselleni tuollaisen löytäisin.... en ole täälläpäin oliivipuuhun törmännyt....
  Kaunis se kuitenkin on.

  Karita

  VastaaPoista
 8. Täytyy kyllä sanoa, että neuvoja en osaa antaa. Miulla ei ole erityisen vihreä peukalo ja kukkien kanssa on aina vähän niin sun näin.
  Valkoinen atsaleani antoi nyt periksi. Kaksi pitkää kuukautta se jaksoi ja yhdeksäs elvytys oli sille liikaa... ei enää palautunut kukkaset ennalleen ja roskakoriin löysi tiensä :/ Mutta nyt on aika kokeilla sitten jotain uutta :)

  VastaaPoista
 9. voi kun täältäkin saisi noin kauniin olivi puun, terassilla niitä kasvatan kesällä hyvällä menestyksellä mutta viimeinenkin joutui viime viikolla roskiin, kuiva ja liian lämmin huoneilma on niille myrkkyä... pitisi olla se viileä huone jotta ne saisi talven yli menemään ... kastelun on oltava säännällistä , huomasin ettei olivi pidä kuivumisesta , ulkonakaan:(
  mukavaa perjantaipäivää sinulle, halauksin päivi

  VastaaPoista
 10. minulla on vasta ostovaiheessa oliivipuu, ohjeita en osaa antaa siis. eikä ole kyllä muutakaan elävää kasvia, en yleensä saa niitä kasvamaan, mutta oliivipuu on niin nätti että sitä täytyy koettaa kasvatella. Mukavaa viikonloppua toivottaa Lennu

  VastaaPoista
 11. Minullakin on pieni oliivipuu, ja se pärjää todella hyvin, kun en tee sille paljon mitään, ihme kyllä. Kestää hyvin kuivuutta, minulla taitaa olla joku erittäin sitkeä versio?

  Kaunis on Sinun yksilösi, onnea kasvatukseen!

  VastaaPoista
 12. Kaunis on oliivipuusi - onnea kasvatukseen myös täältäkin :) ! Itse luovutin elävien kasvien osalta pari vuotta sitten ja päätin keskittyä keinoversioihin - elävät kun olivat vähemmän eläviä oleskeltuaan hetken aikaa minun luonani ...

  VastaaPoista
 13. Hei Kirsi!
  Omat oliivipuuni tykkäävät talvisin hieman kylmemmästä, siis kauas patterista ja takasta. Ja tärkeetä on suihkutella puuta!

  Nyt kun muutimme puutalosta taloon jossa koneellinen ilmastointi niin kaikki kasvit kuihtuivat. Oliivipuut myös...snif!

  VastaaPoista
 14. Höpö höpö. Ei se oliivi mitään ihmeitä tarvi - ei kylmää tai muutakaan. Minulla oliivi (europea) ehkä nyt jotain 140 cm korkea on seistä töröttänyt talvet ihan kirjovehkojen ja television vieressä olohuoneessa (ei ikkunanurkassa vaan keskellä taloa) ja kesät tuulen ja sateen tuivertamana pihalla, ja ainoa hoito minkä on tarvinnut on vesi ja valo. Eli kasvikirkasvalolamppu antaa valoa - mutta ei kohtisuoraan eikä siis lämmittää liikaa ja thats it siinä kaikki. Puu on muutamia vuosia vanha ja tehnyt oliiveja kourallisen. En tiedä onko sitten lopuksikin tämä Suomen "kylmä kesä" tuolle oliiville sitten se niin sanottu "viileä kausi" vai ei, mutta hyvinkän tuo sisällä noineenkin talvehtii. Normi mullassa ja plaston muovisessa kukkaruukussa. Ja uutta oksaa pukkaa minkä ehtii. Eli eipä nuo nyt ihan mahdottomia taida vaatia. Välillä pudottaa toki lehtiä, mutta ei mene aikaakaan kun tekee jo uutta oksaa ja lehden alkua. Niin että älkää turhaa arastelko. Hommatkaa oliivi ja kasvivalo ; ) Nina

  VastaaPoista
 15. Ai niin ja ainakin Espoon Bauhausissa oli oliivin istutettavia siemeniä ihan niissä myytävissä siemenpusseissa ja pieniä alkuja taimia saa ainakin plantageneista kautta maan. - Nina

  VastaaPoista
 16. Ihana oliivipuu! Meillä ei hirmuisesti ole sisäkasveja, kun ollaan aina kesät pois kotoa ja kukat pitäisi saada johonkin hoitoon. Mutta joku tällainen raikas oliivipuu olisi aivan ihku!

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Moikka Kirsi, meikän Oliivi pudotti lehdet kun laitoin patterin päälle viherhuoneesta. Eili kosteaa ja viileää kaipaa tuo. Ja kesällä ulos jos vaan mahdollista.
  Kuulumisiin taasen, Minna

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!